child porn bonusu veren HD siteler milf bonusu siteleri deneme Free Sex Bonusu Veren HD Siteler

Ütü işkencesine son. Sır bilgi ortaya çıktı.Ütü masasının altına yerleştirin: Ütü süresi yarıya insin…

Ütü yapanlar bu yönteme bayılacak. Ütü yapmak artık eziyet değil zevk olacak. Ütü yaparken alüminyum folyo kullandığınız taktirde hem zamandan kazanmış olacaksınız hem de kıyafetleriniz tek ütülemeyle aynı anda iki taraflı ütü yapılmış olacak. İşte o basit yöntem…

Alüminyum folyonun ilk kullanım amacı gıdaları istenilen ısıda bir süre muhafaza etmekti.

Özellikle soğuk tutma konusunda başarılı bir üründür. Ancak alüminyum folyo kullanım alanları bu kadarla da sınırlı değildir. Alüminyum ham maddesinin kolayca şekle girmesi, yırtılma dışında diğer fiziksel müdahalelere dayanıklı olması, onun mutfak dışında farklı alanlarda da kullanılmasını sağlamıştır.

Alüminyum folyolar bir nevi ince metal levha, demir olarak düşünülebilir. Doğada bulunan ham maddesi ise boksittir. Boksit, ülkemizden çıkarılan bir madendir ve dünya genelinde alüminyum folyo üretimlerinin %90’a yakın kısmı boksit kullanılarak yapılır.

Hem temizlik ürünü hem de ısı koruyucu

Boksit maddesinin en önemli özelliği ısıya dayanıklı ve aşındırıcı bir madde olmasıdır. Tam da bu nedenle alüminyum hem temizlik ürünü hem de ısı koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Boksit maddesinin en önemli özelliği ısıya dayanıklı ve aşındırıcı bir madde olmasıdır. Tam da bu nedenle alüminyum folyonun üretimi ISO tarafından belirlenen şartlara uygun olarak gerçekleşir. Alüminyum folyo inceliği için belirlenen sınırlar 0.02-0.006 mm arasındadır.

Bu kadar ince metal levhaların yapılması için de haddeleme yöntemi kullanılır. Isıtılmış külçeler 2-4m kalınlığındaki bobinlerde döndürerek istenilen incelik yakalanır. Ayrıca bu yöntem sayesinde de folyo, çift taraflı olarak kullanıma uygundur. Temizlik ürünü hem de ısı koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Alüminyum Folyo Özellikleri Nelerdir?

Alüminyum ilk olarak mutfak malzemesi olarak üretilmiştir. 1920 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen ve piyasaya sürülen alüminyum folyo, 1930’lu yılların sonunda ise Avrupa’da yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

1900’lü yıllarda bir poşet içinde ve yaprak yaprak satılan folyo, tek kullanımlık bir ürün olarak tasarlanmamıştır. Yıkanıp yeniden kullanılabilir ancak üretim yöntemlerinin gelişmesi, alüminyum folyo üretimini daha ekonomik, daha hızlı hale getirmiştir. Bundan ötürü alüminyum folyo günümüzde tek kullanımlık olarak düşünülmektedir.

Alüminyum Folyo Hangi Alanlarda Kullanılır?

Alüminyum folyo, özellikleri dikkate alındığında mutfaktan temizliğe, ısı yalıtımından dekorasyona kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Alüminyum folyonun kullanım alanları şu şekildedir:

Yemeklerin ısısını korur. Ancak alüminyum folyo gıda ile temas ederken yüksek ya da düşük ısıya maruz kalmamalıdır. Yani, buzlukta gıda saklamak ya da folyo kaplayarak tost makinesi, fırın gibi ısı kaynakları kullanmak tavsiye edilmez. Yalnızca, pişirilen yemeklerin buzdolabında ya da oda sıcaklığında bakteri üretmeden saklanması içindir.

Radyatörlerin arkasında, ısıyı yaymak için kullanılır.

Tencere ve tavaları çizmeden temizlemek için idealdir.

Metal ve parlak olması, çok kolay şekil alması bakımından dekoratif ürünler yapmak için idealdir.

Metal olduğu için makas bilemek için kullanılabilir.

Gümüşleri çizmeden temizlemek ya da kararmasını önlemek için idealdir. Gümüş ürünler, folyoya sarılıp saklandığında kararma riski çok düşüktür.

Ütü yapmak için kullanılabilir

Alüminyum folyonun bir diğer kullanım alanını ise hiç kimse bilmiyordu. Ve bu yöntem uygulandığı taktirde ütü yapanlar için inanılmaz bir kolaylık ve zamandan tasarruf sağlanacak.

Ütü yaparken alüminyum folyo kullandığınız zaman artık kıyafetlerinizin arkasını, önünü çevirip ayrı ayrı ütülemenize gerek kalmayacak. Ütü masasının altına serilebilir. Bu şekilde ütü yapmayı daha kolay hale getirir. Ütü masasının altına Alüminyum folyo yerleştirdiğiniz zaman ütü süresini yarıya düşürmüş olacaksınız. Çünkü iki taraf da ütülenmiş oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir