Welcome to Our Website

Mutfakta Yeteneklerini Zorlamak İsteyenlere: Michelin Yıldızlı Şeflerden 10 Zorlu Tarif

Mutfakta biraz farklı bir şeyler denemeye ve kendinizi zorlamaya hazır mısınız? Yeteneklerinizin ötesine geçeceğiniz en iyi lezzetlerle geldik. İşte karşınızda Michelin yıldızlı şeflerin tarifleri!

1. Wellington biftek

Gordon James Ramsay’in eşsiz tarifi olan Wellington biftek en sevilenler arasında.  İçinde dana eti, mantar duxelles ve ısırgan otu ile döşenmiş krokan hamurunun mükemmel pişirilmesi gereken bu İngiliz klasiği oldukça zor olsa da baya lezzetli!

2. Ragu ve cetarese soslu spagetti

Geleneksel lezzetleri modern şekilde yorumlayan Massimo Bottura ve onun mükemmel tarifi: Ragu ve cetarese soslu spagetti! Sarımsaklı kremasından pesto sosuna kadar özel yapılan bu spagettiyi yapmayı siz de deneyebilirsiniz!

3. Muz yaprağında balık buğulama

Jamie Oliver’ın imza yemeği olarak bilinen muz yaprağında balık buğulama sandığınızdan çok daha leziz bir tarif. Pişirme aşamasında büyük önem taşıyan muz yaprakları aslında balığın lezzetini ve aromasını muhafaza ederken aynı zamanda tropikal bir lezzet sunar.

4. Fıstık parçalı kuzu kaburgası

Ferran Adria ve onun imzası fıstık parçalı kuzu kaburgaya aşık olacaksınız. Kuzu kaburga etinin özel bir sos içinde pişirilerek hazırlandığı bu yemekte etin üzerine çıtır fıstık parçaları serperek bu özel dokusu ile yemeğe benzersiz bir lezzet katabilirsiniz.

5. Limon ve muzlu priprioca

Brezilyalı şef Alex Atala’nın moleküler gastronomiyi de içine alan imza lezzetli limon ve muzlu priprioca hem görünüşü hem de tadı ile sizi kendine aşık edicek. Brezilya’nın Amazon yağmur ormanlarından gelen doğal bir bileşen olan priprioca sizi bambaşka bir noktaya götürecek.

6. Havyarlı çırpılmış yumurta

Fransız mutfağının önde gelen isimlerinden biri olan Michel Guérard’ın imza yemeği havyarlı çırpılmış yumurta. Tatlı dünyasına farklı bir soluk getiren bu tarifin içerisinde yumurtaya kremaları ekledikten sonra yumurtayı pişirmeniz ve ardından havyarlarla süslemeniz gerekiyor.

7. Lavanta ve ballı kavurma ördek

Daniel Humm’ın imza yemeği hem lezzet hem de aroma olarak oldukça güçlü olanlar arasında: Lavanta ve ballı kavurma ördek! Zarif bir yemek olan lavanta ve ballı kavurma ördek için dikkat etmeniz gereken püf noktalardan biri karışımı. Büyük bir kase içinde lavanta, bal, tuz, taze çekilmiş karabiber, limon suyu, ve rendelenmiş sarımsakları karıştırarak hazırladığınız marinatla ördeği kapladıktan sonra eşsiz yemeğinize hazır olun!

8. Kızarmış ekmekli mantar çorbası

Hep zorlu yemeklerden sonra biraz da işi kolaylaştırabiliriz, işte karşınızda Michel Bras’ın kızarmış ekmekli mantar çorbası! Önce mantarları zeytinyağında kızartarak derin bir lezzetin katıldığı tarifte kızarmış mantarlar, ekmek, soğan, sarımsak ve taze otlarla birleştirilip pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar pişiriliyor. Krema ve tuz ile tatlandırılarak çorba haline geliyor!

9. Veal tartar

Joan Roca’nın imza yemeği olan veal tartar hem farklı hem de leziz mi leziz bir yemek!  Taze dana eti, doğranmış soğan, kapari ve taze otlarla zenginleştirilen özel bir karışımı içeren bu tarifi lezzetli tartar, limon suyu, zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırılarak sunmanız gerekiyor.

10. Çikolata baloncukları

Tatlı sevenleri de unutmadık tabii ki! Andoni Aduriz’in çikolata baloncukları tarifi bir moleküler gastronomi harikası olarak görülüyor. Bu tarif sıcak çikolata kabarcıkları yemeğin tadını ve dokusunu sıra dışı bir şekilde deneyimlemenizi sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir